Cui se adreseaza?

Pregatirea fizica este pentru sportivi cea mai importanta parte a pregatirii pentru un sport, deoarece aceasta asigura longevitate in cariera, preventia accidentarilor si cresterea performantelor.

Ce se lucreaza in centrul nostru?

La momentul de fata, ne putem adresa mai multor categorii de sportivi, de la juniori pana la mare performanta, datorita specialistilor care sunt implicati in aceste servicii. Avem fosti sportivi care au experienta in pregatirea fizica la echipele de perfomanta si care stiu cum sa integreze metodele de pregatire cu un plan anual competitional.

Factorii care influenteaza performanta sportiva

01

Planul anual de pregatire

Acesta trebuie sa fie perfect corelat cu nevoile jucatorilor si cu obiectivele de performanta. In cadrul acestui plan, pregatirea fizica joaca un rol major in special in perioade de off-season ( intre sezoanele competionale) cand ponderea antrenamentului fizic trebuie sa fie mult mai mare in comparatie cu restul. O programare corecta, include pregatire fizica etapizata pe tot parcursul anului cu faze de intensificare si mentinere in functie de competitiile majore.

02

Sanatatea si predispozitia la accidentari

Aceste aspecte trebuie luate in considerare atunci cand se practica un sport de performanta, deoarece organismul sportivului este mult mai solicitat decat al unui om ne-sportiv. In planul de antrenament trebuie introduse toate metodele de preventie a accidentarilor si consolidare a verigilor slabe.

03

Dozarea efortului

Fiecare antrenament trebuie sa tina cont de particularitatile sportivului, acesta fiind un organism viu in continua adaptare, astfel ca si sistemul de pregatire trebuie ajustat conform starilor acestuia.

04

Refacerea si supracompensarea

Sunt 2 aspecte ce influenteaza major performantele sportive. De aceea, in programul de pregatire trebuie sa existe si sesiuni de refacere activa, nefiind indicat repaus total pentru cei care sunt sportivi de performanta. (cea mai mare greseala este pauza total de efort, de 1-2 luni intre sezoane)

05

Particularitatile sportului

Fiecare sport are caracteristicile lui si de aceea antrenorii trebuie sa tina cont de acestea, fie ca vorbim de sistemele energetice, grupele musculare, tipul de miscari, tipul de suprafete, durata si intesitatea efortului si multe altele. Toate acestea sunt luate in considerare in conceperea unui program de pregatire fizica.

Programeaza o
evaluare

Pentru evaluare si un plan de actiune , inscrie-te pentru o consultatie gratuita aici:

Programeaza o sedinta

Top